Intimitatea sexuală în afara căsătoriei diminuează semnificația sa simbolică, aceea de legământ pe viață. Acesta este cel mai puternic motiv pentru a aștepta. Dar mulți totuși continuă să întrebe: „Ce este rău cu sexul premarital?” Așa ca vă rog să luați în calcul următoarele nouăsprezece motive (!?!):

1.  Pentru că Dumnezeu a spus așa. Citiți cartea Proverbe. Vă veți lămuri.

2.  Intimitatea sexuală înaintea căsătoriei devine o forță de legătură care va conduce la căsătorie bazată pe sex și nu pe prietenie. Doar pentru că te-ai culcat cu cineva nu înseamnă că trebuie să te și căsătorești, ci Dumnezeu vrea ca tu să te căsătorești cu aceea persoană cu care vei avea cea mai mare șansă de a deveni ceea ce Dumnezeu vrea să fii. Dacă deja ești într-o astfel de relație, oprește-te. Nu lăsa ca o greșeală să-ți distrugă viața. Întotdeauna vor fi consecințe, dar Dumnezeu iartă.

3.  Amintirile relațiilor sexuale anterioare pot bântui o căsătorie. Îți poți controla mult mai ușor corpul, decât mintea. Și te vei pomeni cu flash-uri de amintiri în clipele cele mai intime.

4.  Intimitatea sexuală acoperă dificultăți serioase într-o relație. „Singura ocazie când toate merg bine între noi este în pat”, spunea ea. „Suntem atât de diferiți încât nu știu de ce suntem împreună, dar când începe să mă sărute și să mă atingă, mă simt atât de bine încât sunt convinsă că suntem făcuți unul pentru celălalt”. Ți-ai dori o astfel de relație? Poate da… Sau mai bine, nu!

5.  Intimitatea sexuală crează confuzie între dragostea adevărată și pasiunea oarbă. Pasiunea oarbă este caracterizată de sentimentele generate de biologie, nu de rațiune. Pasiunea face parte din dragostea adevărată, dar nu este factorul determinant.

6.  Intimitatea sexuală crează sentimente de vinovăție și regret pentru toată viața. Nu poți controla fiecare factor al dezvoltării tale psihologice, de aceea nu-ți asuma riscuri.

7.  Sentimentele de vinovăție cu privire la intimitatea fizică pot continua și în viața sexuală de cuplu. Odată apărut sentimentul de vinovăție, va fi foarte greu să ai parte de relații intime în cuplu fără acest sentiment. Și vom vorbi altă dată despre neputința cunoșterii intimității sexuale depline în cuplu datorită formării unui tipar de reacție al corpului învățat pe fundalul sentimentelor de vinovăție.

8.  Graviditate. Uitați-vă mai bine la statistici, chiar și cele din România.

9.  Creșterea riscului de cancer cervical la femeile care au avut parteneri sexuali multipli. Aceasta este o realitate, nu vreau să vă sperii. Și vă întrebați de ce fetițele în clasa a patra au nevoie de vaccin împotriva cancerului de col uterin?

10.  SIDA și alte boli cu transmitere sexuală. Off, câte sunt de spus. Întrebați un medic specialist.

11.  Studiile de specialitate indică faptul că intimitatea sexuală înainte de căsătorie afectează viața de cuplu căsătorit. Există studii care arată că cei care au fost intimi sexual înainte de căsătorie tind să aibe familii mai puțin fericite, să sfârșească în divorț sau să aibă relații extraconjugale. Chiar dacă par să ajungă mai repede la satisfacție sexuală după ce se căsătoresc, pe termen lung sunt mai puțin satisfăcuți de intimitatea sexuală existentă.

12.  Distruge virginitatea. Este singurul dar pe care Dumnezeu la dat fiecăruia dintre noi pe care să-l oferim partenerului de viață. E ca și cum ai da un milion de euro persoanei greșite și nu-l vei mai primi înapoi pentru a-l oferi persoanei potrivite.

13.  Distruge reputația și respectul. Este imposibil să păstrezi secret relația intimă. Bârfele vor circula. Imaginea de sine va scădea. Și știți ce greu se construiește.

14.  Distruge încrederea într-o relație. Rezultatul? Gelozia, îndoiala și neîncrederea.

15.  Distruge valoarea și semnificația lunii de miere. Devine doar o vacanță. Dar vacanțe vei avea toată viața. Nu există nimic mai special ca noaptea nunții sau luna de miere. De ea vor depinde anii viitori.

16.  Intimitatea sexuală înainte de căsătorie tinde să creeze un obicei. Mai ales atunci când ai parteneri multipli. Nu te va mai împiedica nimic să nu cauți alți parteneri în afara familiei mai ales că va fi foarte greu de satisfăcut un apetit sexual format cu mai mulți parteneri.

17.  Atitudinea se schimbă după o experiență sexuală. De foarte multe ori, experiența sexuală conduce la sentimente negative, de genul resentimentelor, mânie și mai ales acela de a fi fost folosit(ă).

18.  Nu știi cu cine te vei căsători.

19.  Distruge relația cu Dumnezeu. Vom vorbi mai mult data viitoare.

Ați avut răbdare să citiți tot? Să nu credeți că sunt căzut din lună sau venit cu pluta și din turnul meu de fildeș privesc cu condescendență și mă strădui să vă copleșesc cu argumente doar pentru a mări simțămintele de vinovăție sau de frustrare. Dar cred că trebuie să revenim la cărările vechi, biblice. Dacă vrem să avem familii puternice care să se formeze printr-o alegere înțeleaptă a partenerului de viață, trebuie să revizuim înțelegerea noastră cu privire la relația dintre dragoste și intimitate sexuală.

Va continua… (supărător, nu?)

* adaptare după Kay Kuzma, Neil Clark Warren, Nancy Van Pelt

Reclame